ପିଆଜ କୁ ସାଧାରଣତଃ ମସଲା ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ , ବିନା ପିଆଜ ରେ ରୋଷେଇ ର ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଆସିନଥାଏ I ତେବେ ପଖାଳ ଭାତ ସାଙ୍ଗରେ ପିଆଜ ର ସ୍ୱାଦ ଟିକେ ନିଆରା Iସାଧାରଣତଃ ତ ଆମେ ପିଆଜ କୁ ବ୍ୟବହାର କରିସାରିବା ପରେ ଚୋପା କୁ ଫୋପାଡ଼ି ଦେଉ I ତେବେ କଣ ଆପଣ ଜାଣିଛନ୍ତି ପିଆଜର ଚୋପା ବି ଆମ ପାଇଁ ବହୁତ ଦରକାରୀ ଅଟେ ?
1) ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ଥଣ୍ଡାରୁ ତଣ୍ଟି ରନ୍ଥୀ ହେଉଥାଏ , ତେବେ ପିଆଜ ଚୋପା କୁ ଅଳ୍ପ ପାଣିରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ପାଣିକୁ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ , ଏହାପରେ ଭଲଭାବରେ ଛାଣି ଏହି ପାଣିକୁ ପିଅନ୍ତୁ , ତୁରନ୍ତ ଉପଶମ ମିଳିବ I
2)ଅଳ୍ପ ରଶ ଥିବା ପିଆଜ ଚୋପା ନେଇ ସେଥିରେ ଅଳ୍ପ ହଳଦୀ ମିଶାଇ ଏହାକୁ ଭଲଭାବରେ ବାଟିଦିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହି ମିଶ୍ରଣ କୁ
ହାଲକା ଭାବରେ ଚେହେରା ରେ ଥିବା ଦାଗ ଉପରେ ମାଲିସ କରନ୍ତୁ , କିଛିଦିନ ନିୟମିତ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଚେହେରା ରୁ ସମସ୍ତ ଦାଗ ଦୂର ହେଇଯାଇଥାଏ I